Jonagold-appels beschermen tegen corona

Volgens onderzoek van de Universiteit Gent vormen appels van het ras Jonagold een bescherming tegen Covid-19.

Na het testen van 1500 proefpersonen uit West-Vlaanderen van wie 50% dagelijks twee jonagold-appels at en de andere 50% twee elstar-appels, bleek dat in de eerste groep geen enkele besmetting met corona was opgetreden (0 uit 750). In de tweede groep raakten 258 mensen besmet met het coronavirus (258 uit 750).

Jonagold

Uit het onderzoek is overigens niet gebleken of de verschillende testlocaties een rol speelden in het aantal besmettingen. De jonagold-groep werd thuis getest. De elstar-groep verbleef in een verpleegtehuis.

Het onderstaande beeld laat duidelijk de huidige run op jonagold-appels in België zien. Verwacht wordt dat in de komende maanden diverse plunderingen zullen plaatsvinden van jonagold appelboomgaarden door heel België.

One Reply to “Jonagold-appels beschermen tegen corona”

Comments are closed.